Jajko w koszulce na toście owsianym z pastą z awokado
Uwielbiam jajka w koszulkach, ponieważ zawsze wychodzą idealne i są przyrządzone bez tłuszczu ! Białko ścięte żółtko płynne pyszotka. A dlaczego warto jeść jajka ? Ponieważ zawierają dużo witamin oraz minerałów. Zawiera pełnowartościowe białko łatwo przyswajalne przez organizm. Utrzymują wzrok w dobrym stanie. A przede wszystkim są produktem naturalnym, który sprzyja odchudzaniu. Stabilizuje poziom cukru i zawiera mało kalorii a daje uczucie sytości. Buon Appetito !
SKŁADNIKI
- Jajka ( ile tostów tyle jakiej )
- Chleb owsiany
- 1 dojrzałe awokado
- Pomidorki koktajlowe
- 2 listki bazylii
- Olej z oliwek
- Sól pieprz
SPOSÓB WYKONANIA
- Pomidorki kroimy do miseczki przeciskamy przez prasę czosnek, dodajemy poszatkowane listki bazylii i kropimy oliwą z oliwek
- Awokado obieramy i usuwamy pestkę, miażdżymy awokado widelcem solimy i pieprzymy do smaku
- Gotujemy wodę w średnik garnku, przed wrzuceniem jajka solimy ją, mieszamy i rozbijamy do wody jajko i gotujemy je przez 3,5 minuty
- Chleb grillujemy i jak będzie chrupki to kropimy go oliwą z oliwek i nacieramy czosnkiem
- Na tak przygotowany tost smarujemy pastę z awokado wrzucamy pomidorki i kładziemy jajko
0 komentarze