Jaglanka na mleku kokosowo-ryżowym z owocami
Dzień dobry ! Kochani aby dzień był naprawdę dobry trzeba go rozpocząć dobrym śniadaniem. Takim, które zapewni mam dużo energii na cały dzień, przy tym będzie syte i zdrowe. Kasza jaglana to królowa kasz. Dobra dla osób ograniczających gluten. Dla wegetarian oraz wegan. Zawiera dużo białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Ponadto zawiera najwięcej ze wszystkich kasz witamin z grupy B1, B2, B6. Lekko strawna dobra dla urody. Same zalety. Zapraszam na łatwe w przygotowaniu pożywne śniadanko. Buon Appetito !
SKŁADNIKI
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka kokosowo-ryżowego ( kupuje je w lidlu )
- 0,5 mango
- 1 garść borówek
- opcjonalnie można polać syropem klonowym , ale dla mnie było wystarczająco słodko
SPOSÓB WYKONANIA
- Kasze opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
- Kasze wrzucamy do garnka razem z mlekiem
- Zagotowujemy
- Gotujemy 15 min. pod przykryciem mieszać od czasu do czasu
- Kasze przekładamy do miseczki i układamy pokrojone owoce
- Możemy polać syropem klonowym
0 komentarze