Owsiane muffiny

by - 18:18

Witam Was kochani. Dziś przygotowałam dla Was istną fit rewelacje. Muffiny owsiane bez glutenu z jabłkiem oraz bananem, doprawione cynamonem, aromatem waniliowym i migdałowym. Świetne na śniadanie, idealne jako przekąską w ciągu dnia. Bardzo energetyczne i zdrowe. Zachęcam Was do przygotowania. Buon Appetito !


SKŁADNIKI
  • 3 filiżanki płatków owsianych 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka naturalnego aromatu waniliowego
  • 1 łyżeczka naturalnego aromatu migdałowego
  • 1 łyżeczka masła orzechowego ( opcjonalnie )
  • 1 łyżka oleju kokosowego 
  • 2 łyżki syropu klonowego ( można zamienić na miód )
  • 1 większe jabłko
  • 1 banan 
  • 2 jajka
  • 1,5 filiżanki mleka kokosowo-ryżowego ( bądź migdałowego )
SPOSÓB WYKONANIA 
  1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. przygotowujemy formę na muffiny oraz foremki papierowe do muffinów
  2. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki przekładamy do miseczki
  3. W miseczce mieszamy płatki owsiane z cynamonem oraz proszkiem do pieczenia
  4. W osobnej misce rozgniatamy banana widelcem, dodajemy mleko, aromaty waniliowy oraz migdałowy, masło orzechowe, jajka, syrop klonowy i olej kokosowy. Dokładnie mieszamy wszytko razem łyżką, energicznie 
  5. Do płynnej masy dodajemy nasze płatki z cynamonem i proszkiem do pieczenia, mieszamy wszytko razem dokładnie
  6. Na sam koniec dodajemy do całości pokrojone jabłka i jeszcze raz wszytko mieszamy
  7. Przekładamy ciasto do formy na muffiny, do każdej dziurki wkładamy formę papierową, ciasto przekładamy przy pomocy łyżki
  8. Całość pieczemy około 20 min.
  9. Muffiny możemy wyciągnąć z foremki papierowej jak już ostygną 

You May Also Like

0 komentarze